Roermondseweg 11

6004 AN Weert

0495-536861

Bij spoed toets 1

Praktische Informatie

Gang Wang

Praktische Informatie

De praktijk is gevestigd op de begane grond in een mulitfunctioneel pand. Naast onze huisartsenpraktijk bevindt zich in dit gebouw o.a. een apotheek, een fysiotherapiepraktijk, een diëtiste, een verloskundige en een logopediepraktijk.

Wanneer u zich als nieuwe patiënt wilt aanmelden, verzoeken wij u zich via de webapp op de voorpagina aan te melden. Wij zullen u dan bellen en uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Let op, wanneer de afstand naar de praktijk te groot is, dan kunnen we omwille van praktische redenen u helaas NIET als nieuwe patiënt aannemen!

Wanneer de aanmelding akkoord is, dan dient u ook een toestemmingsformulier in te vullen voor de LSP (landelijke schakelpunt). Hiermee geeft u toestemming om uw medisch dossier te delen via de LSP (bijvoorbeeld de spoedpost) met andere zorgverleners. De formulier kunt uw downloaden via onderstaande link:

Toestemmingsformulier

De assistente maakt afspraken voor het spreekuur en de huisbezoeken. Ze maakt de herhaalrecepten en weet het antwoord op veel praktische vragen. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek.

U kunt bij de assistente verder terecht voor (liefst in de ochtend):

  • Meten van de bloeddruk
  • Aanstippen van wratten (na afspraak)
  • Verbinden van wonden
  • Oren uitspuiten
  • Hechtingen verwijderen
  • Urine onderzoek
  • Suiker- en Hb-controle
  • Gehoorscreening
  • Uitstrijkjes
  • Tapen (op afspraak)
  • Vaccinaties

In onze praktijk bestaat de mogelijkheid om, op indicatie, een aantal diagnostische onderzoeken te verrichten;

  • Elektrocardiogram
  • Event Recorder: De eventrecorder is een apparaatje om een hartritmestoornis op te sporen. Ook kan hiermee onderzocht worden of een ritmestoornis de oorzaak is van bijvoorbeeld duizeligheid of wegraken
  • Longfunctie-onderzoek (wegens corona is dit momenteel niet mogelijk)
  • CRP sneltest: hiermee kunnen we de (acute) ontstekingswaarde in uw bloed bepalen
  • Hb bepaling: hiermee kunnen we de rode bloedcellen gehalte in uw bloed bepalen
  • Urine onderzoek

 

Praktijkondersteuning
Alleen na verwijzing van de huisarts kunt u gebruik maken van de spreekuren van de praktijkondersteuner (POH). Zij begeleiden u, controleren u regelmatig en geven u advies. De praktijkondersteuner is speciaal voor haar functie opgeleid en kan u zelfstandig zorg bieden, natuurlijk altijd in overleg met uw huisarts.

De praktijkondersteuner somatiek is er speciaal voor de chronische zorg, zoals mensen met diabetes (suikerziekte) of astma/COPD (longaandoening), cardiovasculair risicomanagement (hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten) en voor de ouderenzorg.

Daarnaast is er een praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ) die de huisarts ondersteunt bij de zorg voor mensen met psychische en psychosociale klachten. Zij begeleidt patiënten in de huisartsenpraktijk of verwijst ze door naar andere instellingen. Omdat ze de patiënt blijft volgen, ontstaat er meer samenhang en krijgt de patiënt sneller de zorg die hij of zij nodig heeft.

Vanaf 29 maart 2021 is het mogelijk om uw recept via de receptenlijn te bestellen zodat u niet onnodig lang in de wacht hoeft te staan. De receptenlijn is feitelijk bedoeld als extra service naar onze patiënten ten behoeve van herhaalrecepten. Om de telefoondruk van de praktijklijn zo veel mogelijk te verminderen verzoeken wij echter onze patiënten om toch zoveel mogelijk van deze lijn gebruik te maken. Vanzelfsprekend kunt u, indien u de receptenlijn te ingewikkeld vindt, uw herhaalrecepten zoals vanouds via de assistente aan te vragen. Met nadruk melden wij dat de receptenlijn uitsluitend bedoeld is voor herhaalrecepten en niet voor andere zaken en al helemaal niet voor zaken met een urgent of spoedeisend karakter.

Spreek na de piep duidelijk en rustig uw naam, geboortedatum, telefoonnummer en apotheek in.
Spreek daarna de naam van het medicijn, de sterkte van het medicijn, de dosering en de hoeveelheid in.

Recepten aangevraagd vóór 12:00 uur op werkdagen verzenden wij dezelfde dag nog naar de apotheek. Recepten aangevraagd na die tijd of in het weekend/feestdagen worden de eerst volgende werkdag naar uw apotheek verzonden.

Na het inspreken kunt u de verbinding verbreken.

Translate »

Herhaalrecept Bestellen

Verwijderen

Onze WebApp

Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul met formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
– Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
– Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
– Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)

– Actueel medicatieoverzicht

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Nog geen account?

Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.

Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Heb ik wel een afspraak nodig?

Liever telefonisch?

Call Now Button Ga naar de inhoud